Kategorier kontra tags – SEO bedste fremgangsmåder til organisering af dit indhold

Kursister spørger mig tit, hvad er bedst til SEO: kategorier eller tags?

Du er muligvis ikke sikker på, hvad WordPress-kategorier og tags rent faktisk er, og hvor forskellen ligger. At forstå dette kan hjælpe dig med at bruge dem korrekt.

I denne artikel forklarer jeg forskellene mellem kategorier og tags til organisering af dit indhold, og hvordan de kan påvirke SEO-placeringer.

Hvad er forskellen mellem kategorier og tags?

Kategorier er beregnet til bred gruppering af dine indlæg. Tænk på disse som generelle emner eller indholdsfortegnelsen for dit WordPress-websted. Kategorier er hierarkiske, hvilket betyder at du kan oprette underkategorier.

Tags er beregnet til at beskrive specifikke detaljer om dine indlæg. Tænk på disse som dit websteds indeksord. De lader dig mikrokategorisere dit indhold. Tags er ikke hierarkiske.

For eksempel er dette indlæg på Webbojo i kategorien “WordPress”. Du kan se alle indlæg i denne kategori ved at gå til IT -> WordPress i navigationsmenu.

Dette indlæg har følgende tags: kategorier, kategorier vs tags, brugerdefineret taksonomi, seo, SEO bedste praksis, sortering af dit indhold og tags.

Du kan ikke se disse tags blive vist nogen steder i artiklen. De hjælper dog den besøgende med at finde denne artikel i relevante søgninger på hjemmesiden.

En af de største forskelle mellem tags og kategorier er, at alle WordPress-indlæg skal arkiveres under en kategori, men de behøver ikke at have tags.

Hvis du ikke giver dit indlæg en kategori, tildeler WordPress det automatisk til standardkategorien. Dette kaldes “Ikke kategoriseret”, men det er ofte nyttigt at omdøbe kategorien ” Ikke kategoriseret ” til noget som “Andet” eller “Diverse”.

Bemærk: Som standard er det kun blogindlæg, der har kategorier og tags i WordPress. Du kan dog tilføje kategorier og tags til dine WordPress-sider ved hjælp af et plugin.

Hvordan kan du tilføje kategorier og tags i WordPress?

Du kan tilføje kategorier og tags i WordPress, når du opretter eller redigerer et indlæg. Du finder dem i højre side under indstillingerne for ‘Indlæg’.

Du kan også gå til Indlæg -> Kategorier og Indlæg -> Tags for at tilføje nye kategorier og tags.

Hvor mange WordPress-kategorier skal du have?

Der er ikke noget specifikt antal kategorier, du skal have. I de fleste tilfælde vil du have et sted mellem 5 og 10 for at kunne kategorisere dine indlæg korrekt og gøre dit websted let at gennemse.

Kategorier er beregnet til at omfatte en stor gruppe indlæg. Du kan bruge underkategorier og tags til at opdele dine indlæg i mindre grupper.

Hvis du lige starter en blog, skal du ikke bekymre dig om at prøve at finde en perfekt liste over kategorier. Vælg blot 3 – 5 brede kategorier, og tilføj flere med tiden.

Skal jeg bruge underkategorier?

Du behøver ikke bruge underkategorier, og mange store blogs gør det ikke. Underkategorier er dog nyttige, hvis du har en stor kategori med mange indlæg, der kan grupperes i mindre sektioner.

For eksempel har du muligvis en kategori “Opskrifter”, der indeholder et stigende antal kageopskrifter.

Du kan placere disse indlæg i deres egen underkategori, så det er let for læsere at finde dem. Du opretter en ny underordnet kategori til “Opskrifter” kaldet “Kager” og flytter disse indlæg til den kategori.

Brug af kategorier i dine indlægs webadresser

Nogle websteder bruger kategorinavnet i permalinks (indlægs-URL’er), som du kan konfigurere under Indstillinger -> Permanente links.

Hvis det er tilfældet på dit websted, har dit indlæg oprindeligt en URL-adresse som denne:

... /opskrifter/pandekager/

Efter at have flyttet indlægget til en underkategori, har det en ny webadresse:

... /opskrifter/kager/pandekager/

Normalt vil WordPress forsøge at omdirigere den gamle URL til den nye. Det er bestemt værd at kontrollere, at dine links stadig fungerer. Hvis det er nødvendigt, kan du oprette en 301-omdirigering fra den gamle URL til den nye.

En anden mulighed er at beholde indlægget i forældrekategorien såvel som at tildele den til underkategorien, men dette kan have ulemper.

Selvom et websted har kategorier i URL’en, anbefaler jeg altid brugere at bruge en kortere URL-struktur, der kun indeholder “indlægsnavn”.

Dette giver dig maksimal fleksibilitet til at omorganisere indhold uden at bekymre dig om at konfigurere omdirigeringer.

Alle nye websteder bruger den moderne URL-struktur for Indlægsnavne. Websteder der er ældre, og har en ældre URL-struktur, anbefales det ikke at ændre URL-strukturen af hensyn til SEO.

Kan jeg tildele et indlæg til flere kategorier?

WordPress giver dig mulighed for at placere et indlæg i flere kategorier. Dette kan være flere overordnede kategorier eller en overordnet kategori plus en underkategori eller underkategorier.

At have flere kategorier har ikke gavn for din SEO. Du bør kun tildele indlæg til flere kategorier, hvis det giver mest mening for dine læsere.

Det er muligt, at dit indlæg i flere kategorier kan forårsage nogle SEO-problemer på grund af dubletindhold.

Hvis du bruger flere kategorier, så prøv at undgå at placere et indlæg i to eller flere hovedkategorier (forældre). Hvert indlæg skal passe inden for en hovedkategori.

Er der en grænse for, hvor mange tags et indlæg kan have?

WordPress selv har ikke nogen grænse for antallet af tags, du kan have på hvert indlæg. Du kan muligvis tildele 1.000 eller flere tags til et indlæg!

Jeg anbefaler det dog bestemt ikke.

Formålet med tags er at hjælpe med at linke relaterede indlæg sammen. Tænk på dem som et indeksafsnit i en bog. Hvert tag er som et nøgleord i indekset.

Tags er nyttige for brugere, der søger på dit websted. Nogle plugins, der viser relaterede indlæg, bruger tags for at hjælpe dem med at finde ud af, hvilke indlæg der er relateret.

Jeg foreslår, at du normalt holder dig til maksimalt 10 tags pr. Indlæg.

Kategorier kontra tags: Hvad er bedre for SEO?

Er der nogen WordPress SEO fordele ved at bruge kategorier frem for tags eller omvendt?

Det korte svar er Nej

Kategorier og tags har forskellige formål. Du skal bruge kategorier, men du behøver ikke bruge tags, hvis du ikke vil. Jeg anbefaler dog at bruge begge dele på passende vis til at hjælpe læsere med at navigere på dit websted.

I sidste ende skal du designe dit websted med brugerne i tankerne. Alle søgemaskiner vil vise brugerne det indhold, der er mest nyttigt for dem.

Dette betyder, at ved at organisere dit indhold med henblik på bedst anvendelighed også hjælper dig med at få bedre SEO-placeringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *