Introduktion

Ligthroom er et billede opbevarings- og redigeringsprogram specielt til fotografer. Det guider dig gennem din arbejdsproces, der inkluderer organisering, redigering og deling af dine digitale billeder og vidoer.

Det er designet omkring en database i modsætning til en filbrowser, så det opbevarer en post for hver fil selv når det originale foto er offline. Det gør det også hurtigere at søge og finde fotos.
Ligtrooms Develop modul er en ikke-destruktivt parameter editor. Det betyder ganske enkelt at dine redigeringer gemmes som tekst instruktioner, i stedet for at de bliver udført direkte på selve pixelsne. Det nedgraderer derfor ikke de originale billeddata. Du kan eksperimentere uden frygt.

Denne start guide er designet til at guide dig igennem Lightrooms arbejdsgang. Den vil give dig en ide om hvad Lightroom kan, og hjælpe dig med at føle dig komfortabel i brugen af Lightroom til at håndtere dine fotos, mens du undgår de mest almindelige problemer.

Vi gennemgår ikke alle værktøjer, knapper, skydere og afkrydsningsbokse. Vi gennemgår ikke alle mulige variationer i arbejdsprocessen. Hvis vi gjorde det
ville det fylde hundredevis af sider, og så ville det ikke være en startguide!

HVAD ER ET KATALOG?

Alle informationerne om din fotos gemmes som tekst i en database. Dette kaldes for et Ligthroom katalog. I et bibliotek med bøger, er bibliotekets katalog ikke bøgerne selv, men en optegnelse
over hvor man kan finde de enkelte bøger og informationer om bogen. Tilsvarende er Ligthrooms katalog poster, hvor du kan finde det enkelte foto på harddisken og gemme informationer
om fotoet, men det indeholder ikke fotoet i sig selv. Ligthroom opbevarer også en lille forvisning af fotoet, som et biblioteks katalog kan opbevare et foto af bogens omslag.