Introduktion til SEO

Velkommen til din SEO oplæring!

Du får mest ud af denne guide, hvis dit ønske om at lære søgemaskineoptimering (SEO) kun overgås af din vilje til at arbejde og teste disse koncepter.

Denne guide er designet så du bliver præsenteret for de vigtigste aspekter af SEO, alt fra at finde de udtryk og sætninger (nøgleord), der kan generere mest mulig trafik til dit websted, at gøre dit websted nemt for søgemaskiner, til at oprettelse af links og markedsføring af dit websted unikke værdi.

Søgemaskineoptimering er en kompleks verden og hele tiden ændres, men du vil kunne let forstå det grundlæggende, og selv en lille portion SEO-viden kan gøre en stor forskel. Gratis SEO-træning er også udbredt på Internettet, herunder denne guide.

Hvis du kombinerer disse oplysninger med nogle øvelser, er du godt på vej til at blive en erfaren SEO’er.

Grundlæggende om søgemaskineoptimering

Har du nogensinde hørt om Maslows behovspyramide? Det er en teori inden for psykologien, der prioriterer de mest grundlæggende menneskelige behov (så som luft, vand og fysisk sikkerhed) frem for mere avancerede behov (som anseelse og social tilhørsforhold). Teorien er, at du ikke kan opnå behovene øverst uden at sikre, at de mere grundlæggende behov først er opfyldt. Kærlighed betyder ikke noget, hvis du ikke har mad.

Jeg har set en lignende pyramide der skal forklare, hvordan folk skal arbejde med SEO, og vi kunne derfor kalde den for Mazlows SEO pyramide.

Ved hjælp af denne vejledning er her 7 trin til bedre SEO:

  1. Tilgængelighed, så søgemaskiner kan læse din hjemmeside
  2. Overbevisende indhold, der giver svarene på brugerens forespørgsel
  3. Søgeord optimeret for at tiltrække brugere og søgemaskiner
  4. Overbevisende brugeroplevelse inklusiv hurtig indlæsningshastighed og overbevisende brugeroplevelse
  5. Indhold der er værd at dele, som kan give links, citater og forøgelse
  6. Titel, URL og beskrivelse for at få en høj klikrate i rageringen
  7. Snippet/boks fremhævninger der skiller sig ud i SERP’en

Vi vil gennemgå hvert af disse områder i guiden, her har jeg lige lavet en kort introduktion, for at give dig en ide om, hvordan guiden er struktureret som helhed:

Kapitel 1: SEO

Hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?

For helt nybegyndere. Lær, hvad søgemaskineoptimering er, hvorfor det betyder noget, og alt det grundlæggende du har behov for at vide, for at komme i gang rigtigt.

Kapitel 2: Hvordan søgemaskiner arbejder – crawling, indeksering og rangering

Først skal du dukke op.

Hvis søgemaskiner bogstaveligt talt ikke kan finde dig, betyder resten af dit arbejde noget ikke noget. Dette kapitel viser dig, hvordan deres robotter gennemsøger internettet for at finde dit websted og føje det til deres indekser.

Kapitel 3: Undersøgelse af søgeord

Forstå, hvad dit publikum vil finde.

Vores tilgang er først målrettet brugerne, fordi det er det, søgemaskiner belønner dig. Dette kapitel dækker undersøgelser af søgeord og andre metoder til at bestemme, hvad dit publikum søger efter.

Kapitel 4: Direkte optimering

Brug dine undersøgelser til at udforme dit budskab.

Dette er et heftigt kapitel, der dækker optimeret design, brugeroplevelse, informationsarkitektur og alle mulige måder, du kan justere, hvordan du udgiver indhold så dets synlighed maksimere og responderes med dit publikum.

Kapitel 5: Teknisk SEO

Grundlæggende teknisk viden der vil hjælpe dig med at optimere dit websted til søgemaskiner og skabe troværdighed hos udviklere.

Ved at implementere responsivt design, robotdirektiver og andre tekniske elementer som strukturerede data og metatags, kan du fortælle Google (en robot selv), med hvad dit websted handler om. Dette hjælper google med at rangere efter de rigtige emner.

Kapitel 6: linkopbygning og etablering af troværdighed

Skru op for lydstyrken.

Når du først har fået alt på plads, er det tid til at udvide din indflydelse ved at optjene opmærksomhed og links fra andre websteder og influenser.

Kapitel 7: Måling, prioritering og udførelse af seo

Gør dig klar til succes.

En væsentlig del af enhver SEO strategi er at vide, hvad der fungerer (og hvad der ikke er), juster din tilgang, mens du arbejder.