Kasse med hale Excel diagram

Diagrammet Kasse med hale (bliver også benævnt boksplot) er værdifuldt i statistisk arbejde. Det kan minde lidt i udseendet om et aktie diagram, hvert datapunkt er en boks med en øvre udvidelse og nedre udvidelse. Der er så også her de stopper med at ligne hinanden.

I regnearket i figuren er dataene antallet af internetforbindelser i otte byer i et fiktivt område i perioden 2017-2019. Jeg har oprettet diagrammet ved at vælge celle B2 til D9, og Kasse med hale fra Alle diagrammer.

Som du kan se ligner hver udvidelse et stor ”T”. Det er ”halerne”. Hver kasse og dets hale opsummerer et array af data. De nedre og øvre grænser for boksen er de 25’ende og 75’ende fraktiler i dataene. En vandret linje i boksen indikerer medianen (også kendt som den 50’ende fraktil). Et ”X” i boksen indikere middelværdien. Slutningen af den øvre hale er den højeste værdi og slutningen af den nedre hale er den mindste værdi.

Hvis du tilføjer hvert dataarray individuelt til Kasse med hale diagrammet (i stedet for det hele på en gang), vil hver boks vise alle punkter i dataarrayet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *