Power BI: Pivoter kolonner og Fjern pivotering af kolonner

Pivoter og fjern pivotering en gennemgang i Power BI

Power Query i Power BI giver en meget effektiv funktionalitet til at dreje og fjerne kolonner. Til pivot funktionaliteten drejer du rækker til kolonner, og for fjern pivot funktionaliteten er det modsat, hvor kolonner omdannes til rækker.

Power BI Pivot

Vi arbejder med følgende datasæt:

Power Pivotering fjern pivotering

Vi vil gerne transformere månederne, i øjeblikket rækker til kolonner og aggregere det samlede salg, værdikolonnen pr. måned. Det betyder, at vi har en kolonne for hver måned. For at gøre dette vælger vi i Power Query Transformer og vælg derefter Pivoter kolonne.

Power Pivotering fjern pivotering

Dialogboksen Pivot kolonne beder dig om at angive værdikolonnen. I dette eksempel bruger vi det samlede salg.

Power Pivotering fjern pivotering

Når du trykker på OK, vises følgende pivoterede resultat.

Power Pivotering fjern pivotering

Du vil bemærke, at vi har en kolonne for hver måned. Dette er meget værdifuldt, du vil også se, at rækkerne er grupperet efter år. Det er vigtigt at bemærke her, at Pivot kræver en navnekolonne, i vores tilfælde Måned, og en værdikolonne, i vores tilfælde Samlet salg.

Dublet værdier

En ting du skal passe på og forstå er dublet værdier. I vores eksempel har vi dublet værdier i juli 2020. Bemærk her, at standard aggregeringen Pivot funktionen er SUM.

For vores dublet værdi vil Pivot resultatet således være SUM for dubletterne, som ikke er noget problem.

Power Pivotering fjern pivotering

Når aggregeringen er indstillet til Aggreger Ikke, returneres en fejlværdi for dubletterne.

Power Pivotering fjern pivotering

Aggreger ikke resultatet:

Power Pivotering fjern pivotering

Dette er et meget vigtigt element at være opmærksom på, da dette let kan returnere forkerte resultater, hvis kildedata ikke blev renset ordentligt. Hvis du forventer, at dataene skal have dubletter, skal du bare vælge din sammenlægning omhyggeligt. Hvis du ikke forventer duplikatværdier i dit datasæt, er det bedst ikke at samle dine data, da dette ville være en nem måde at registrere, hvis der er unødvendige duplikater i dine data.

Fjern pivotering af kolonner

Fjern pivotering producerer det modsatte resultat end det, vi lige har oplevet med Pivoter kolonner. Fjern pivotering af kolonner konverterer dit kolonnenavn til en kolonne i rækker og dine værdier til en anden kolonne. Lad os teste dette med det samme datasæt, som vi brugte til Pivoter kolonne funktionen. Du skal vælge den kolonne, du vil fjerne, i vores tilfælde kolonnen År. Når du fjerner pivoteringen, skal du vælge Fjern pivotering af andre kolonner.

Power Pivotering fjern pivotering

Det ikke pivoterede resultat vil være som følger:

Power Pivotering fjern pivotering

Du vil her bemærke, at kolonnerne og deres værdier blev delt mellem to kolonner, nemlig attribut og værdi.

Det er alt i denne artikel. Pivotering og fjernelse af pivotering er ret enkle opgaver, men meget nyttige funktioner du bør vide, hvordan man bruger korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *