Sådan beregnes kvadratrod i Excel

Beregning af kvadratroden af ​​tal er almindelig i matematiske ligninger. Hvis du gerne vil udføre denne beregning i Excel, har du et par måder at gøre det på. Jeg viser dig hvordan.

Hvad er en kvadratrod?

Kvadratroden af ​​et tal er den værdi, du gange med sig selv for at få det oprindelige tal. For eksempel er kvadratroden af ​​25 5. Det skyldes, at hvis du gange 5 med 5, får du 25.

Beregn kvadratrod i Excel med eksponentialoperator-symbolet

En måde at finde kvadratroden i Excel er at bruge symbolet ^ (eksponentialoperator). Brug denne metode, hvis du ikke ønsker at bruge en dedikeret kvadratrodsfunktion (som er min anden metode nedenfor).

For at starte skal du først åbne dit regneark med Excel. I dit regneark skal du finde det tal, som du vil finde kvadratroden for.

I regnearket skal du klikke på den celle, hvor du vil vise den resulterende kvadratrod.

Indtast følgende formel i den valgte celle og tryk på Enter. I denne formel skal du erstatte D2 med cellen, hvor du har dit tal.

=D2^(1/2)

For direkte at angive dit tal i formlen skal du erstatte D2 i formlen med dit tal. Ligesom:

=16^(1/2)

Og øjeblikkeligt viser Excel den resulterende kvadratrod i din valgte celle.

Beregn kvadratrod i Excel med KVROD-funktionen

Hvis du gerne vil bruge en funktion til at beregne kvadratroden, skal du bruge Excels dedikerede KVROD-funktion til at finde kvadratrødder. Denne funktion giver det samme resultat som metoden ovenfor.

For at bruge funktionen skal du først åbne dit regneark med Excel. I regnearket skal du vælge den celle, hvor du vil vise svaret.

Indtast følgende KVROD-funktion i den valgte celle og tryk på Enter. I denne funktion skal du erstatte D2 med cellen, hvor dit tal er.

=KVROD(D2)

Hvis du ønsker at bruge tallet direkte i funktionen, skal du erstatte D2 med dit faktiske tal. Sådan her:

=KVROD(16)

Excel vil beregne kvadratroden og vise den i din valgte celle.

Og det er kvadratroden.

Bonustip: Indsæt kvadratrodssymbolet i Excel

Som standard viser begge metoder ovenfor ikke kvadratrodssymbolet (√). For at tilføje dette symbol kan du bruge Excels UNICHAR-funktion sammen med din foretrukne kvadratrodsmetode.

Hvis du bruger symbolmetoden til at finde kvadratroden, skal du ændre din formel som nedenfor for at tilføje kvadratrodssymbolet før svaret:

=UNICHAR(8730)&D2^(1/2)

Hvis du bruger KVROD-funktionen, skal du ændre funktionen som følger for at få den til at vise kvadratrodssymbolet i begyndelsen af ​​svaret:

=UNICHAR(8730)&KVROD(D2)

Den valgte celle viser nu symbolet før det resulterende kvadratrodstal.

Og det er måderne til hurtigt at finde kvadratroden af ​​et tal. Meget brugbar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *