Stikprøver

Excels stikprøve dataanalyse værktøj er nyttigt når der skal laves stikprøver. Du kan skræddersy det på et par forskellige måder. Hvis du prøver at sammensætte en fokusgruppe og du skal udvælge deltagere fra en pulje af deltagere, kan du tildele hver et nummer og få Stikprøve værktøjet til at udvælge din gruppe.

En måde at vælge på er periodisk. Du tilføjer n, og Excel udvælger hver n’te tal. Den anden måde foretage stikprøve på er tilfældig. Du tilføjer antallet af individer du tilfældigt vil udvælge og Excel gør resten.

Figuren viser dialogboksen Stikprøve, tre grupper jeg har fået den til at vælge stikprøve fra, og to kolonner med output.

Stikprøver

Den første output kolonne, kolonne A, viser resultatet af en periodisk stikprøve med en periode på 5. Stikprøve begynder med det femte resultat i Gruppe 1. Excel tæller op og leverer den femte, og gentager processen, indtil den slutter i den sidste gruppe. Den periodiske stikprøve proces, som du kan se, starter ikke forfra. Jeg tilføjer et output område til og med celle A16, men Excel stopper efter 5’te tal.

Den anden output kolonne, kolonne B, viser resultaterne af en tilfældig stikprøve. Jeg har bedt om 15, og det er det jeg har fået. Hvis du undersøger tallene nærmere i kolonne B, vil du se at den tilfældige stikprøve proces kan vælge et tal mere end en gang.

Advarsel! Vær opmærksom på en lille særhed: Checkboksen Etiketter ser ikke ud til at have nogen effekt. Når jeg specificerer et inputområde der inkluderer C1, D1 og E1 og vælger checkboksen Etiketter, får jeg en fejlmeddelelse:

Stikprøver

Ikke en festdræber, men lidt irriterende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *