Tildel data tilfældigt til grupper i Excel

Generisk formel

=VÆLG(SLUMPMELLEM(1;3);"Gruppe A";"Gruppe B";"Gruppe B")

Resumé

For tilfældigt at finde personer (eller tilsvarende) i grupper kan du bruge funktionen SLUMPMELLEM med funktionen VÆLG. I det viste eksempel er formlen i C2:

=VÆLG(SLUMPMELLEM(1;3);"Første";"Anden";"Tredje")

Når den er kopieret ned i kolonnen, vil denne formel generere en tilfældig gruppe (Første, Anden eller Tredje for hvert nummer på listen.

Forklaring

Funktionen SLUMPMELLEM genererer tilfældige tal mellem to heltal. Funktionen VÆLG tager et tal som det første argument og bruger det tal til at vælge det “n’te” element fra de efterfølgende argumenter.

Så i denne formel genererer SLUMPMELLEM et tal mellem 1 og 3, dette tal bruges til at vælge en gruppe fra de 3 følgende værdier: “Første”;”Anden”;”Tredje”.

Du kan bruge den samme tilgang, når som helst du skal lave tilfældige opgaver. Det er især nyttigt, når du skal tildele data til et begrænset antal tekstværdier.

Automatisk genberegning

Vær opmærksom på, at SLUMPMELLEM vil genberegnes, når der foretages ændring i en projektmappe, eller endda når en projektmappe åbnes. Når du har et sæt tilfældige tildelinger, vil du måske kopiere og indsætte formlerne som værdier for at forhindre yderligere ændringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *