Windows 10 tips – 2

Kør to programmer side om side

Du behøver ikke manuelt ændre størrelse på dine programvinduer – træk blot et vindue til skærmens venstre kant, så kommer det til at fylde halvdelen af skærmbilledet. Træk et andet vindue til højre, hvis du vil se dem begge ved siden af hinanden. Du kan flytte rundt på vinduerne, som du vil.

Se også SNAP VINDUER I WINDOWS 10

Skift vinduer med en genvej

Der er masser af muligheder for at ændre størrelse og placering for et åbent vindue. Hold Win tasten nede, og tryk pil op for at maksimere et vindue eller pil ned for at minimere det. Man kan også bruge Win tasten sammen med højre og venstre piletast til at fastgøre det aktuelt valgte vindue til venstre eller højre side af skærmen. Du kan også hurtigt rydde op ved at minimere alt andet end det aktuelle vindue. Tryk Win+Home.

Lås maskinen med et tastaturtryk

Forlader du computeren et stykke tid? Du kan låse den ved at trykke Win+L.

Minimer alle vinduer

Hvis du hurtigt vil minimere alle dine åbne vinduer , trykker du tastaturkombinationen Win+M. Du kan også tage et vindue med musen og ryste det. Den handling gør, at det rystede vindue står tilbage, mens alle de andre bliver minimeret.

Gør det nemmere at vælge filer

Når du skal vælge flere filer, kan det være hurtigere og nemmere, hvis du bruger afkrydsningsfelter. Åbn Stifin-der, og gå til fanen “Vis”. Klik ud for “Afkrydsningsfelter for elementer”. Når du nu kører musen over en mappe eller en fil, fremkommer der et afkrydsningsfelt. Her kan du klikke og dermed vælge filen. Gentag proceduren med alle de andre, du vil vælge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *