Hvad er et tema i WordPress

Et WordPress-tema er et værktøj til ændring af layoutet og designet på dit websted. Temaer tilpasser udseendet på dit websted, inklusive layout, typografi, farve og andre designelementer.

Et tema er en zip-mappe med en gruppe filer, inklusive en række sideskabeloner skrevet i PHP-programmeringssproget kombineret med nogle CSS-typografifiler.

Når du først opretter et WordPress-websted, kommer det med et standardtema installeret. Du kan ændre temaet i WordPress for at matche dine behov og din branche.

Valg af det rigtige tema kan gøre dit websted mere attraktivt, lettere at bruge og forbedre de besøgendes engagement.

Hvad er et WordPress-tema, og hvordan fungerer det?

Et WordPress-tema er en mappe med filer, der arbejder sammen for at skabe designet på dit websted. Et tema inkluderer skabelonfiler, typografifiler, billeder og muligvis JavaScript-filer. Alle disse filer ændrer, hvordan dine indlæg og sider vises.

Ændring af dit WordPress-tema ændrer ikke nødvendigvis dit blogindhold, sider, brugere eller andre oplysninger, der er gemt i din database. Dit tema ændrer kun, hvordan al denne information vises for dine besøgende på websitet.

Der er tusindvis af gratis og købe WordPress-temaer tilgængelige som du kan bruge.

Gratis temaer kan downloades fra det officielle WordPress-temakatalog, eller du kan købe premium-temaer med mere avancerede funktioner fra tredjepartsudviklere. Du kan endda oprette dine egne brugerdefinerede temaer til et unikt webdesign.

WordPress-tema vs. skabelon: Hvad er forskellen?

Ofte kan udtrykkene WordPress-tema og WordPress-skabelon forvirre begyndere.

Skabelonfiler er en del af et WordPress-tema sammen med andre typer filer som typografifiler, scripts og billeder. Du kan ikke installere skabelonfiler individuelt. De arbejder sammen med resten af filerne i et WordPress-tema for at ændre dit webstedsdesign.

En skabelonfil styrer kun en side eller en del af en side. For eksempel er der i de fleste temaer separate skabelonfiler til dit websteds overskrift, sidefod, sidebjælke, kommentarer og andre sektioner. Skabelonfilerne hjælper med at kontrollere, hvilke oplysninger der vises sammen med layoutet på hver side.

WordPress bruger et skabelonhierarki, der bestemmer, hvilken skabelon der bruges til hvilken sektion eller side.

Hvilke er de mest populære WordPress-temaer?

En af de første ting, du skal tænke på, når du starter dit WordPress-websted, er dit tema.

Det er smart at vælge et tema, der ikke kun har det design og de funktioner, du ønsker, men som også opdateres og vedligeholdes aktivt.

De bedste og mest populære WordPress-temaer, der er tilgængelige til download, er:

  • Divi: Et multifunktionelt tema af Elegant Themes, der kan tilpasses med en træk-og-slip-teknik
  • Astra: Et tema, der kan tilpasses, der kommer med forud designede demoer, så du kan komme i gang på få minutter
  • Genesis af StudioPress: En ren og hurtig temaramme, som du kan style med childtemaer
  • OceanWP: Et tema der er let og nemt at tilpasse, der er 100% gratis og fantastisk til begyndere

Alle disse temaer er nemme at bruge, understøttes godt og har snesevis af smukke layouts.

De betragtes også alle som multifunktionelle temaer, hvilket betyder, at de fungerer godt for enhver type websted. Du kan bruge dem til personlige blogs, firmawebsteder, e-handelswebsteder og mere.

Sådan installeres et WordPress-tema

For at få dit websted til at se ud som du vil, skal du installere dit valgte WordPress-tema på dit websted.

Der er tre måder, hvorpå du kan installere et WordPress-tema: Vælg en fra WordPress-temakatalog, upload et brugerdefineret/premium WordPress tema eller tilføj et nyt tema ved hjælp af FTP.

Sådan oprettes dit eget brugerdefinerede tema

At hyre en webudvikler til at oprette et brugerdefineret tema kan koste tusindvis af kroner. At lære at kode dit eget websted ved hjælp af PHP, HTML, CSS og JavaScript-kode kan være tidskrævende og frustrerende.

WordPress har mange træk og slip sidebygere, der kan hjælpe dig med at oprette tilpassede sidelayouts.

En af de meget benyttede hedder Elementor, der kommer med Elementor plugin, der giver dig mulighed for at oprette brugerdefinerede WordPress-temaer uden nogen kode.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *