Sådan tilføjes en menu i WordPress

Vil du tilføje navigationsmenuer til din WordPress? Vidste du, at der er en meget nem menu interface hvor du let kan trække og slippe, der giver dig mulighed for at oprette rullemenuer i WordPress. I denne guide viser jeg dig, hvordan du tilføjer navigationsmenu i WordPress.

Navigationsmenuer giver dig mulighed for at præsentere en hjemmesidestruktur til dine brugere. De hjælper brugere med at finde information og gennemse forskellige sektioner på dit websted. Da navigationsmenuer er vigtige, placeres de normalt tæt på titlen i de fleste WordPress temaer.

WordPress menu

Navigationsmenuer i WordPress

WordPress leveres med et navigationsmenu system, der gør det ganske let for begyndere at oprette og administrere menuer. Menuernes placering kan variere fra tema til tema. Næsten alle WordPress temaer har mindst en menu placering. Nogle WordPress temaer har flere menu placeringer, beregnet til mere komplekse websteder.

Oprettelse af din første tilpassede navigationsmenu

Du kan oprette menuer i WordPress ved at vælge Udseende -> Menuer i dit WordPress kontrolpanel.

WordPress menu

Dette bringer dig til skærmen Rediger menuer, der er opdelt i to kolonner. Kolonnen til venstre har dine sider, kategorier og tilpassede links faner. Kolonnen til højre er der, hvor du tilføjer og justerer menupunkter.

WordPress menu

Lad os oprette din første tilpassede navigationsmenu.

Angiv et navn til din menu, f.eks. ‘Min første menu’, og klik derefter på knappen Opret menu. Dette vil udvide menu området, og det ser sådan ud:

Som du kan se på skærmbillede, har mit demosite tre temaplaceringer kaldet primær, sekundær og social. Placeringsnavne og placeringer varierer fra tema til tema.

Derefter skal du vælge de sider, du vil tilføje til menuen. Du kan gøre dette ved at vælge de sider, der er vist på venstre side og klikke på knappen Tilføj til menu.

WordPress menu

Når du har tilføjet sider til menuen, skal du vælge den temaplacering, hvor du vil vise menuen, og klikke på knappen Gem menu.

WordPress menu

Bare rolig, hvis du er i tvivl om, hvor hver menu placering er på dit websted, så kan du besøge webstedet for at se menuen i aktion. Hvis du ikke kan lide det, kan du altid ændre menu placeringen.

WordPress menu

Arrangering af elementer i en brugerdefineret navigationsmenu

Du har sandsynligvis bemærket, at hvert menupunkt, du tilføjede, er arrangeret i den rækkefølge, du tilføjede dem. For eksempel vises mit om-link i slutningen, mens linket til kontaktsiden først vises. Bare rolig, at du nemt kan omarrangere dine WordPress menupunkter i den ønskede rækkefølge.

Træk og slip blot et menupunkt for at justere dets placering i menuen.

WordPress menu

Gentag processen for at oprette nye menuer til andre temaplaceringer.

Oprettelse af indlejrede rullemenuer i WordPress

Indlejrede menuer, også kendt som rullemenuer, er navigationsmenuer med menupunkter fra forældre og børn. Disse menuer er normalt defineret af WordPress temaer på en sådan måde, at når en bruger fører deres markør til et overordnet element, vises alle undermenuer.

WordPress menu

Oprettelse af indlejrede menuer giver dig mulighed for at tilføje et korrekt struktureret navigationssystem til dit websted. Sådan kan du tilføje et menupunkt som en undermenu i WordPress.

Træk i menupunktet under elementet. Træk derefter menupunktet let til højre. Du vil bemærke, at det automatisk bliver et undermenu element.

Du kan tilføje flere lag underelementer for at oprette dybt indlejrede navigationsmenuer. Det er dog vigtigt at bemærke, at ikke alle temaer understøtter indlejrede menuer med flere lag. De fleste gør op til 2 lag.

Føj kategorier til WordPress-menuer

Hvis du bruger WordPress til en blog, kan du tilføje dine indlægs kategorier som en rulleliste i din WordPress menu.

Som standard tilbyder WordPress en let måde at tilføje sider og kategorier via den venstre kolonne i menu editorskærmen.

Start med at klikke på fanen Kategorier for at udvide den. Du vil se dine indlægs kategorier oplistet der. Vælg nu de kategorier, du vil tilføje til menuen, og klik derefter på knappen Tilføj til menu.

WordPress menu

Du vil bemærke, at kategorier vises som menupunkter i kolonnen menustruktur. Ligesom sider kan du trække og slippe dem for at arrangere deres placering i menuen. I dette eksempel har jeg trukket alle kategorier for at vises dem som undermenu elementer under Blog.

Tilføjelse af tilpassede links til dine WordPress navigationsmenuer

Selvom det er let at tilføje kategorier og sider, men hvad nu hvis du vil tilføje et link til din sociale medieprofil eller et andet sted? Det er her du kan bruge den tilpassede linkindstilling.

Klik på den fane Brugerdefineret links i venstre kolonne for at udvide den. Du vil bemærke, at der kun er to felter. Det første er til en URL, hvor du bliver nødt til at tilføje det faktiske link, du vil tilføje. Det andet felt er mærket linktekst, hvor du tilføjer teksten til linket.

WordPress menu

Bemærk: Det er vigtigt, at du skal starte alle links med http:// eller https://. Hvis du ikke gør det, vil linkene blive brudt.

Redigering af et menupunkt i WordPress navigationsmenuer

Når du tilføjer sider eller kategorier til din brugerdefinerede navigationsmenu, bruger WordPress automatisk sidetitlen eller kategorinavnet som linktekst. Dette betyder ikke, at du ikke kan ændre det.

Alle menupunkter kan redigeres ved blot at klikke på den nedadgående pil ved siden af et menupunkt.

WordPress menu

Her kan du ændre menuens navigationstitel eller linktekst. Du kan også tilføje en titelattribut til linket. Glem ikke at klikke på knappen Gem menu for at gemme dine ændringer, før du forhåndsviser dit websted.

Fjernelse af et link fra navigationsmenuer i WordPress

Du kan fjerne et link på samme måde som du redigerer dem. Klik på pilen ved siden af et menupunkt, og du vil se et rødt fjern link. Når du klikker på det, fjernes linket fra dine navigationsmenuer.

WordPress menu

Forståelse af temaplaceringer til dine navigationsmenuer

Navigationsmenuer er en temafunktion i WordPress. Deres udseende og visning styres udelukkende af dit WordPress tema. Administrationsområdet tilbyder kun en brugergrænseflade til tilføjelse og administration af disse menuer.

WordPress menu

WordPress temaer har normalt mindst en temaplacering til navigationsmenuer. Imidlertid kan nogle temaer have mere end en temaplacering, såsom det tema, vi brugte, mens jeg skrev denne artikel, der havde tre temaplaceringer primær, sekundær og en social menu.

WordPress menu

Det er også vigtigt at bemærke, at navnene på disse menuplaceringer også varierer fra tema til tema. Mens nogle kalder det primært, kan andre kalde det header. Det er helt baseret på temaudviklerens præference.

Tilføjelse af navigationsmenuer i sidebjælker og andre widget områder

Bortset fra de angivne menupositioner, der er angivet af temaer, kan du også tilføje navigationsmenuer i din sidebjælke og andre widget områder i dit tema.

Du kan tilføje menuer på dine sider ved hjælp af widgets. Vælg Udseende -> Widgets og tilføj en Brugerdefineret menu widget fra listen over tilgængelige widgets til sidebjælken.

Dernæst skal du angive en titel til widget-overskriften og vælge en af dine brugerdefinerede menuer fra rullemenuen af valgmenu. Til sidst skal du klikke på knappen Gem for at gemme dine widget indstillinger.

Du kan nu se dit websted for at se din brugerdefinerede menu i din sidebjælke-widget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *