Vis digitale noder med WordPress blokeditoren

PhonicScore, et firma fra Wien, udgav for nylig sit OpenSheetMusicDisplay (OSMD) plugin. Det er en WordPress-blok, der er bygget til gengivelse af digitale noder i browseren.

OSMD-pluginet er bygget oven på teamets JavaScript-bibliotek med samme navn, et projekt, der officielt blev udgivet i 2016. Det er en bro mellem VexFlow og MusicXML. VexFlow er en JavaScript-API til gengivelse af musiknotation, og MusicXML er et åbent standardformat til udveksling af digitalt noder.

”As WordPress is one of the most popular CMS’ we decided to make an out-of-the-box solution that users could easily plug in their WP websites,” skrev Marin Jurcic i indlægget ”This wasn’t an easy build, lucky for us OSMD provided all the tools for the job. To make this happen we relied heavily on the latest OSMD release and bundled it with the plugin. To add the ‘out-of-the-box features’ and get it working we used WordPress’s framework/library — Javascript and PHP.”

Dette er den type plugin, der gør det muligt for blokeditoren virkelig at skinne igennem. For et par år siden ville en sådan bedrift kun have været mulig via kodesystemet. Brugere ville have været nødt til manuelt at indtaste alle kodens argumenter – forudsat at de kunne huske dem alle – og få vist indlægget for at se, hvordan det ville se ud. I dag kan de interagere med og foretage ændringer direkte i deres noder på displayet fra editoren.

OSMD var ikke tænkt som WordPress projekt i første omgang. Det var et enkeltstående bibliotek, som virksomheden besluttede at stille til rådighed for WordPress. Med kraften fra bloksystemet var de i stand til at gøre det. Man kan kun håbe, at vi ser flere investeringer fra lignende projekter, når blokeditoren er blevet mere stabil.

Vi ser næppe meget under overfladen af, hvad der vil være muligt med tiden. Blokke som OSMD bygger på den optimisme, jeg havde, da systemet først blev afsløret.

For at bruge pluginet skal brugerne blot indsætte OpenSheetMusicDisplay-blokken i deres editor. Det er placeret under indlejringskategorien. Herefter skal der vælges eller uploades en XML-fil via sidepanelet blokindstillinger (.xml-, .musicxml- og .mxl-filer understøttes). Træk og slip af en fil ser ud til at fungerer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *