Excel funktionen PLADS.LIGE

Resumé

Excel funktionen PLADS.LIGE returnerer rangeringen af en numerisk værdi sammenlignet med en liste med andre numeriske værdier. PLADS.LIGE kan rangere værdier fra størst til mindste (f.eks. bedste salg) såvel som mindste til største (f.eks. hurtigste tid).

Formål

Ranger et tal i forhold til en række tal

Returværdi

Et tal, der angiver rang.

Syntaks

=PLADS.LIGE (tal; reference; [rækkefølge])

Argumenter

tal – nummeret, der skal rangeres.

reference – Det område, der indeholder tal at rangere i forhold til.

rækkefølge – [valgfrit] Om der skal rangeres i stigende eller faldende rækkefølge.

Noter

Excel funktionen PLADS.LIGE tildeler en rangordning til en numerisk værdi sammenlignet med en liste med andre numeriske værdier. Brug PLADS.LIGE, når du vil vise en rangering for numeriske værdier på en liste. Det er ikke nødvendigt at sortere værdierne i listen, før du bruger PLADS.LIGE.

I det viste eksempel er formlen i C2:

=PLADS.LIGE(B2;Karakter)

Håndter rangeringen

Rangeringsfunktionen har to funktionsmåder, styret af rækkefølgeargumentet. For at rangere værdier, hvor den største værdi er rangeret #1, skal du indstille rækkefølgen til nul (0). For eksempel med værdierne 1-5 i området A1:A5:

=PLADS.LIGE(1;A1:A5;0) // faldende, returnerer 5
=PLADS.LIGE(1;A1:A5;1) // stigende, returnerer 1

Indstil rækkefølgen til nul (0), når du vil rangere noget som bedste salg, hvor det største salgstal skal rangeres #1, og sæt rækkefølgen til én (1), når du vil rangere f.eks. løbsresultater, hvor det korteste (hurtigste) tid skal være nummer 1.

Dubletter

Når værdier, der skal rangeres, indeholder dubletter, vil funktionen PLADS.LIGE tildele den højere rang til hvert sæt af dubletter. For at tildele en gennemsnitlig rangering til dubletter, kan du bruge funktionen PLADS.GNSN.

Noter

  • Standard for rækkefølgen er nul (0). Hvis rækkefølgen er 0 eller udeladt, rangeres tallet i forhold til tallene sorteret i faldende rækkefølge: Mindre tal får en højere rangering, og den største værdi på en liste vil blive rangeret som #1.
  • Hvis rækkefølgen er 1, rangeres tallet i forhold til tallene sorteret i stigende rækkefølge: Mindre tal får en lavere rangering, og den mindste værdi på en liste vil blive rangeret som #1.
  • Det er ikke nødvendigt at sortere værdierne på listen, før du bruger funktionen PLADS.LIGE.
  • I tilfælde af uafgjort (dvs. listen indeholder dubletter) vil PLADS.LIGE tildele den samme rangering til hvert sæt af dubletter.
  • Noget dokumentation antyder, at reference kan være et array, men det ser ud til, at reference skal være et interval.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *