Find og søg i en streng i Excel

Excel funktionerne FIND og SØG giver dig mulighed for at finde startpositionen på en bestemt delstreng i en streng:

  • FIND: Finder en delstreng i en anden tekststreng og returnere startpositionen på delstrengen. Du kan specificere tegnpositionen, hvor søgningen skal begynde. Brug denne funktion til versalfølsom tekstsammenligning. Sammenligning med jokertegn understøttes ikke.
  • SØG: Finder en delstreng i en anden tekststreng og returner startpositionen på delstrengen. Du kan specificere tegnpositionen, hvor søgningen skal begynde. Brug denne funktion til ikke versalfølsom tekst og når du har brug for jokertegn.

Den følgende formel bruger funktionen FIND og returnere 10, positionen på det første m i strengen. Bemærk denne formel er versalfølsom.

=FIND("m";"Peter Malm Jensen";1)

Formlen der følger, bruger funktionen SØG, og returnere 7, positionen på det første m (enten småbogstaver eller storebogstaver):

 =SØG("m";"Peter Malm Jensen";1)

Du kan bruge følgende jokertegn i det første argument i funktionen SØG:

  • Spørgsmålstegn (?): Matcher ethvert enkelt tegn
  • Stjerne (*): Matcher enhver sekvens af tegn

Hvis du rent faktisk vil finde et spørgsmålstegn eller en stjerne tegn, skal du skrive tilde (~) før spørgsmålstegnet eller stjernen. Hvis du vil finde en tilde, skriver du to tilder.

Den næste formel undersøger teksten i celle A1, og returnere positionen på den første position af tre-tegn sekvensen der har en bindestreng i midten. Med andre ord ser den efter ethvert tegn efterfulgt af en bindestreg og endnu et tegn. Hvis celle A1 indeholder Del-B15, vil formlen returnere 3.

=SØG("?-?";A1;1)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *