Sådan bruges den indbyggede geografi funktion i Microsoft Excel

I stedet for at undersøge og opdatere geografiske data i dine regneark, kan du spare tid ved at bruge de værktøjer, der kommer med Microsoft. Den indbyggede geografi funktion i Microsoft Excel gør det besværlige arbejde for dig.

Med datatypen Geografi kan du hente detaljer som indbyggertal, tidszone, område regering, benzinpriser, sprog og meget mere. Oplysningerne kommer fra en online kilde, som du kan opdatere efter behov. Så hvis du har brug for denne datatype i dit regneark, skal du bare have adgang til internettet, og så kan du bruge det!

Føj geografidata til dit ark

For at bruge datatypen Geografi i Microsoft Excel skal du blot vælge og tilføje den, du har brug for. Derefter, hvis du vil udvide den, kan du oprette en tabel eller bruge formler.

Vælg en celle i dit regneark, og skriv en lokation. Dette kan være en by, stat, region, territorium eller land. Med den valgte celle skal du klikke på “Data” og derefter klikke på “Geografi” i afsnittet “Datatyper” i båndet.

Geografi datatype Excel

Inden for få sekunder ser du muligvis et spørgsmålstegn ved siden af lokationsnavnet i cellen, og “Datavælger” panelet åbnes. Dette sker, hvis en lokation ikke kan findes, eller hvis mere end en lokation med samme navn er tilgængelig.

Klik på “Marker” under den rigtige lokation til højre. Hvis du ikke kan se lokationen, du ønsker, kan du skrive den i søgefeltet øverst i panelet for at se mere.

Geografi datatype Excel

Når du har valgt en lokation i datavælgeren, ser du et kortikon ved siden af lokationssnavnet, og panelet forsvinder. Nu er det tid til at hente de data, du har brug for.

Geografi datatype Excel

Klik om nødvendigt på cellen, der indeholder lokationsnavnet, og klik derefter på ikonet Indsæt data, der vises ved siden af cellen. Dette viser en rullemenu med data, hvorfra du kan foretage valg. De tilgængelige data her afhænger af den type lokation, du har valgt. Hvis du f.eks. Skriver et land, kan du se flere muligheder end for en by.

Du kan vælge en forkortelse, område, samlet skat eller arbejdsløshed, bybefolkning og mere.

Geografi datatype Excel

Når du vælger noget fra listen, vises det straks i cellen til højre for din placering. Du kan fortsætte med at tilføje data fra listen, og de udfyldes i efterfølgende celler til højre.

Hvis du dog tilføjer flere elementer til din lokation og ikke udstyrer dem med kolonneoverskrifter, er det nemt at glemme, hvad de hver især dækker over. Klik på cellen, der indeholder dataene, for at se, hvad det er i formellinjen.

Geografi datatype Excel

Se datatypen

Sammen med dataene på listen kan du se, hvad der kaldes et datatypekort for din lokation. Dette giver dig et øjebliksbillede af dataene med etiketterne. For at se det skal du bare højreklikke på cellen, der indeholder din lokation, og derefter vælge “Vis datatypekort.”

Geografi datatype Excel

Du vil så se et letlæseligt kort, der indeholder alle detaljerne. Du kan trække i det nederste højre hjørne for at forstørre det.

Geografi datatype Excel

Hvis du vil føje data fra datatypekortet til dit regneark, skal du holde markøren over det og derefter klikke på ikonet Udtræk til gitter, der vises.

Geografi datatype Excel

Opdater geografidataene

Da geografidataene kommer fra en online kilde, opdateres de regelmæssigt. Dette betyder, at du kan opdatere dit regneark, så det indeholder de nyeste data.

For at gøre det skal du højreklikke på den celle, der indeholder din lokation, og derefter klikke på Datatype -> Opdater.

Geografi datatype Excel

Kan du ikke se geografi-funktionen?

Hvis du ikke kan se geografidatatypen i Excel, skal du sørge for, at dit udstyr opfylder følgende:

 • Du bruger Excel til Microsoft 365: Microsoft tilføjer muligvis funktionen til andre versioner af Excel senere, men indtil videre er den kun tilgængelig i MS365.
 • Det rulles gradvist ud: Du bliver muligvis nødt til at vente et par dage eller uger mere. Sørg for at kontrollere om du har den nyeste version af Office.

Geografidatatypen er en realtidsbesparende! Prøv det næste gang du har brug for at tilføje geografiske oplysninger til et Excel regneark.

3 Comments

 1. Jeg har et Microsoft 365 Family abonnement, som jeg afvikler på MacBook Pro.
  Desværre kan jeg ikke få adgang til datatyperne Aktier og Geografi.
  I Excel er jeg online og logget ind.

 2. Hej Bo,
  Ved du hvorfor der er nogle danske byer som ikke kan findes når man forsøger at definere dem som Geografi?

  Det gælder f.eks. Terndrup, Havndal og Vesløs.
  Mvh. Mads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *