Sådan omdirigerer du links i WordPress med et simpelt plugin

Hvis du nogensinde beslutter dig for at ændre en sides/indlægs permalink, eller hvis du vil slette et indlæg eller en side, vil du ende med en ”404 Page Not Found” fejl, og det går jeg ud fra ikke ønsker.

Hvis du bruger en omdirigering af permalink, undgår du at få sådanne fejl på dit WordPress websted.

I dette indlæg viser jeg dig, hvordan du gør det ved at bruge et enkelt og fantastisk plugin kaldet Redirection, som er på min liste over vigtige WordPress plugins.

Hvad er en omdirigering?

En omdirigering er en måde at sende både brugere og søgemaskiner til et andet link. Der er flere typer omdirigeringer, men i dette indlæg vil jeg kun tale om den mest almindelige, der er omdirigering af 301.

Grundlæggende er 301 HTTP-statuskoden en permanent omdirigering, der informerer søgemaskiner om, at dit link er flyttet permanent.

Hvorfor bør du omdirigere dine links

De fleste af jer vil bruge omdirigeringer til at sende brugere til et andet sted, efter at de har udført en bestemt handling.

Men der er webmastere, der ændrer deres permalinkstruktur eller fjerner en side eller et indlæg uden at bruge en omdirigering, hvilket vil have en negativ indvirkning på deres websted med hensyn til brugeroplevelse og SEO (Search Engine Optimization).

Lad os se, hvad der kan ske, hvis du ikke bruger omdirigeringer.

1. Du kan miste besøgende og have negativ indflydelse på din afvisningsprocent.

Nogle andre blogger(e) har muligvis linket til et indlæg fra dit websted, men når du ændrer dets permalink eller sletter det, får brugerne fra den blog, der klikker på linket, en ”404 Page Not Found” fejl i stedet for din artikel.

De fleste af dem vil trykke på tilbage-knappen og komme væk, en ting der også vil påvirke din afvisningsprocent.

2. Du kan miste baglinks.

Ligesom i det første eksempel kan dit indlæg muligvis være linket til fra et andet websted, derfor kan du muligvis få et værdifuldt baglink, som kan hjælpe med dine placeringer.

Hvis dit indlæg returnerer en ”404 Page Not Found” fejl, vil du miste denne baglink.

At have en omdirigering på plads vil sende brugere til en eksisterende post, og “effekten” fra baglinket overføres også til det nye link.

Sådan omdirigerer du links i WordPress ved hjælp af omdirigeringsplugin

Jeg har gennem lang tid brugt og anbefalet dette plugin.

Den har også flere andre funktioner, som f.eks. 404-siders overvågning, men jeg vil bare holde mig til omdirigeringsdelen nu.

Grundlæggende skal du bare installere det. Det kræver ikke nogen særlig opsætning bortset fra nogle grundlæggende indstillinger, som hvor lang tid du vil have det til at opbevare dine logfiler.

1. Nu, når du har ændret et permalink, skal du vælge Værktøjer -> Redirection:

2. Kontroller derefter, at du er på fanen Redirections, og indsæt derefter den gamle URL i feltet Source URL og den nye URL i feltet Target URL:

3. Tryk på Add Redirect, og du er færdig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *