Hvordan fikser jeg et WordPress plugin der er gået i stykker?

Hjælp! Jeg kan ikke logge på min WordPress hjemmeside for at løse et problem, der forhindrer folk i at se min hjemmeside. Uanset om jeg prøver admin side eller bare min startside, får jeg den samme fejl om at der er et plugin der ikke virker. Hvad skal man gøre?

Jeg stødte for nylig på dette problem med et ødelagt plugin på en af mine egne WordPress hjemmesider, og det tog mig et par minutter at finde ud af, hvordan jeg skulle komme videre, så jeg kunne løse problemet. Det er udfordringen med det store antal WordPress-plugins, og det faktum, at du ikke på nogen måde kan vide på forhånd, hvor godt skrevet de er (eller ikke er). Faktisk, undtagen i virkelig ekstraordinære situationer, skal ethvert veludviklet plugin returnere meningsfulde fejlmeddelelser, men aldrig forhindre dit websted i at indlæses!

Nogle plugins, som Jetpack, er skrevet af det samme udviklingsteam, der oprettede WordPress i første omgang, så de er sandsynligvis ret fine og pålidelige, men andre? Nå, er du sikker på, at din favorit plugin ikke er et programmeringsprojekt til gymnasiet eller universitetet? Hele dit websted er afhængig af, at det er skudsikker kode; nå ja men det er det så ikke. Derfor er jeg meget tilbageholdende med at tilføje eventuelle plugins på mine hjemmesider: færre er bedre hver gang.

Men, selv med det bedste WordPress plugin, kan der ske uheldige ting, og hvis du ser noget som dette, ja, har du brug for en løsning!

WordPress site is broken, error message displayed

I mange tilfælde er der en ledetråd i mappenavnet: Navnet på plugin. Det er virkelig alt hvad du har brug for for at kunne løse problemet ved at deaktivere dit plugin.

Undersøg hos dit webhotel, hvordan du logger på via FTP eller, bedre, bruger deres webbaserede filhåndtering til at få adgang til alle filer og mapper på selve serveren. Lidt gravearbejde, og du burde være i stand til at finde mappen wp-content. Åbn den, og i denne skal du finde en anden mappe kaldet plugins. Denne indeholder en mappe for hvert plugin, som du kan se her:

Hvis du vil tilsidesætte og deaktivere et bestemt plugin i WordPress, skal du bare omdøbe dets mappe i plugins mappen. Mappen, tæt på, ser sådan ud:

Nu skal du bare omdøbe den mappe. Jeg foreslår at tilføje suffikset “-deaktiveret”:

Det er alt hvad du skal gøre. Hver gang du besøger et WordPress-sted, vækker du programmet og alle dets plugins, så denne ændring træder i kraft øjeblikkeligt. En opdatering af browservinduet og hjemmesiden fungerer fint.

Nu kan du logge ind på den administrative del af dit WordPress hjemmeside, hvor du ser denne fejlmeddelelse:

Jeg løste problemet ved at gå ind i plugins-området og vælge “Slet” for at slippe af med netop dette plugin:

Når det er gjort, hentes og geninstalleres pluginet, og det fungerer fint. Sikkert en fejl, der sandsynligvis er skete i forbindelse med en versionsopdatering.  Rettet, og nu ved du, hvordan man undgår denne slags problemer med WordPress!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *