Windows 10 tips – 5

Luk vinduer hurtigt

Når du ser på et programeksempel i proceslinjen, kan du lukke vinduet med et klik på den midterste museknap (du kan også bruge hjulet, hvis du ikke har en knap i midten af musen).

Opret din egne genveje

I dette eksempel har jeg oprettet genvejstasten CTRL+SHIFT+O.

Opret tastaturgenveje, der starter dine foretrukne programmer. Højre klik på en programgenvej og vælg Egenskaber og fanen Genvej. Vælg feltet Genvejstast, og skriv den ønskede tastaturkombination. Klik OK.

Skriv notater til dig selv

Der er ingen grund til at fylde skrivebordet op med hundrede forskellige huskesedler. Du kan i stedet lægge elektroniske huskesedler på computerens skrivebord. Start Sticky Note fra Startmenuen, og skriv notater, når du har brug for det. Du kan endda højreklikke på notater og ændre deres farver. Det er enkelt og effektivt, når man skal kunne se forskel på dem.

Se et slideshow på skrivebordet

Kan du ikke bestemme dig for, hvilket billede du skal bruge som baggrund? Brug et roterende slideshow i stedet. Højre klik på skrivebordet, og vælg “Personlige indstillinger” Klik på “Baggrund”, og vælg “Slideshow”. Du bliver bedt om at vælge en mappe med de billeder, du vil bruge. Vælg, hvor hyppigt billedet skal skifte. Det er glimrende til at gøre en kedelig baggrund mere frisk og interessant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *