Windows 10 tips – 6

Gammeldags kontekstmenuer i proceslinjen

Når man højre klikker på en knap i proceslinjen, får man adgang til jumplister.

Jumpliste i proceslinjen.

Hvis du foretrækker i stedet muligheder for at maksimere, minimere og lukke vinduer, skal du holde Skift nede, mens du højre klikker på proceslinje knappen.

Den gamle kontekstmenu.

Optag det du laver i dine programmer

Windows 10 har en DVR-funktion, der gør det muligt at optage ens bedrifter i et spil som var det en film – hvis hardwaren understøtter det. Men det er mindre kendt, at DVR-funktionen også fungerer med ethvert program, man har installeret.

Tryk Win-G, når du er i dit program, og klik “Ja, dette er et spil”, når du bliver bedt om det. Hvis du vil dele din video med andre, er det klogt at vælge det rigtige størrelsesforhold. 16:9 eller 16:10 er som regel bedst.

Opret nye mapper via genvejstast

Du behøver ikke fjerne hænderne fra tastaturet, når du skal oprette en ny mappe i Stifinder. Du kan i stedet bruge den specielle tastaturgenvej Ctrl+Shift+N, skrive et navn til mappen og trykke Enter.

Start en hjemmeside fra proceslinjen

Ind i mellem kan det være for besværligt at skifte fra det program, man arbejder i, for at starte en browser og placere markøren i adressebjælken, før man skriver en adresse. I stedet kan man skrive den ønskede hjemmeside adresse i søgefeltet i proceslinjen, så vises den direkte ind i din standard browser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *