WordPress Child tema

WordPress Child tema

WordPress-temaer kan være fantastiske, men der er så mange eksempler på småting, som vi alle vil ændre på. En farve her, en skriftstørrelse der, måske hvordan en knap virker?

Problemet er, at ændring i et tema, endog meget små, forhindrer dig i at opdatere det til en nyere version fremover, fordi hvis du forsøger at opdatere, mister du alle dine ændringer.

Selvfølgelig hvis du udvikler dit eget tema, vil det ikke være noget problem, da dine redigeringer jo strengt taget vil være opdateringer!

Men hvad gør du, hvis du arbejder med et tema fra WordPress oversigten eller et tema, du køber f.eks. gennem Themeforest, så er det ikke så nemt? Child temaer løser dette ved at tillade dig at bruge alle funktionerne i dit valgte tema, samtidig med at du kan opdatere uden frygt for at miste dine ændringer.

Hvordan virker Child temaer og hvorfor bruge dem

Child temaer er separate temaer, der er afhængige af et forælder tema med hensyn til de fleste af funktioner. Hvis du bruger et Child tema, vil WordPress først kontrollere dit Child tema for at se, om der findes en bestemt funktionalitet. Hvis det ikke gør det, vil det bruge forælder temaet. Dette er en fordel, fordi det giver dig mulighed for at ændre, lige det du har brug for.

Child temaer bør altid bruges, hvis du planlægger at ændre – selv et enkelt tegn i dit tema. Der er to meget gode grunde: opdateringer og organisation.

Opdateringer

Hvis du ændrer et tema uden at bruge et Child tema, har du to valg: Du kan ikke opdatere dit tema fremover, eller du kan opdatere og miste eventuelle ændringer, du har foretaget i dit tema.

Den sidste mulighed ville fungere teknisk, men det anbefales ikke. Selvom dine ændringer er nemme at kopiere og indsætte, hvorfor så bruge to minutter på en fejlbehæftet opgave ved hver opdatering?

At undlade at opdatere dit tema bør ikke være en mulighed! Næsten alle tilfælde af “hvorfor er din hjemmeside blev hacket” skyldes forældet software som en af de væsentligste årsag til sikkerhedsproblemer. Du bør altid sørge for at din WordPress, dine temaer og plugins er opdateret, ingen undtagelser.

Download noterne her

WP Child Theme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *