Backlinks

Hvad er backlinks?

Backlinks, også kaldet “indgående links”, oprettes, når et websted linker til et andet. Linket til et eksternt websted kaldes en backlink.

Hvorfor er backlinks vigtige?

Backlinks er især værdifulde for SEO, fordi de repræsenterer en “tillidseklæring” fra et sted til et andet.

I det væsentlige er backlinks til dit websted et signal til søgemaskiner, som andre garanterer for dit indhold. Hvis mange sider linker til den samme hjemmeside eller det websted, kan søgemaskiner udlede, at indholdet er værd at linke til, og derfor også værd at vise på en SERP. Så at besidde disse backlinks kan have en positiv effekt på et websteds placering eller søgesynlighed.

Besidde og selv uddele backlinks

At have backlinks er en vigtig komponent i off-site SEO. Processen med at få disse links kaldes linkbesiddelse eller linkopbygning.

Nogle backlinks er i sagens natur mere værdifulde end andre. Opfølgende backlinks fra pålidelige, populære, højt værdsatte hjemmesider betragtes som de vigtigste backlinks, mens backlinks fra potentielle spamhjemmesider med lav autoritet typisk er i den anden ende af spektret. Hvorvidt et link følges eller ikke (dvs. om en webstedsejer specifikt instruerer søgemaskiner til at videregive eller ikke videregive, link egenkapital) er bestemt relevant, men afskriv ikke helt værdien af ​​nofollow-links. Selv bare at blive nævnt på websteder af høj kvalitet kan give dit brand et løft.

Ligesom nogle backlinks, du får, er mere værdifulde end andre, vil links du opretter til andre websteder også have forskellig værdi. Når du linker til et eksternt websted, vil de valg, du foretager med hensyn til den side, som du linker fra (dets sideautoritet, indhold, søgemaskinens tilgængelighed og så videre) den ankertekst du bruger, uanset om du vælger at følge eller ikke følge linket, og andre metatags, der er knyttet til den linkende side, have stor indflydelse på den værdi, du giver videre.

Konkurrencedygtig backlink undersøgelser

Backlinks kan være tidskrævende at opnå. Nye websteder eller dem, der udvider deres nøgleords fodaftryk, kan have det vanskeligt ved at vide, hvor de skal starte, når det kommer til link opbygning. Det er her, der findes konkurrencedygtig backlink undersøgelser: Ved at undersøge backlink-profilen (samlingen af ​​sider og domæner, der linker til et websted) til en konkurrent, der allerede rangerer godt med dine målnøgleord, kan du få indsigt i linkopbygningen, som måske har hjulpet dem. Et backlink-værktøj som AHREFS bakclink tool kan hjælpe med at afdække disse links, så du kan målrette mod disse domæner i dine egne link opbygnings kampagner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *