Off-page SEO

Hvad er off-page SEO?

“Off-page SEO” (også kaldet “off-site SEO”) henviser til handlinger, der er foretaget uden for dit eget websted, for at påvirke din placering på søgemaskinernes resultatsider (SERP).

Optimering af off-site resultat faktorer involverer forbedring af søgemaskine og brugeropfattelse for et websteds popularitet, relevans, pålidelighed og autoritet. Dette opnås ved at andre velrenommerede steder på Internettet (sider, webstder, personer osv.), linker eller promoverer dit websted, og effektivt “garanterer” for kvaliteten af ​​dit indhold.

Hvorfor betyder det noget med off-page SEO?

Mens søgealgoritmer og rangeringsfaktorer konstant ændrer sig, er der generelt enighed inden for SEO-eksperter om, at relevansen, pålideligheden og autoriteten, som effektiv off-side SEO giver et websted, stadig spiller en vigtig rolle i en sides evne til rangering.

Selvom vi ikke kender den fulde algoritme, som Google bruger til at rangere indhold, viser undersøgelse af data fra søgemaskine rankingfaktorer, at off-site SEO-relaterede faktorer sandsynligvis dækker mere end 50% af rankingsfaktorens betydning.

Links og off-page SEO

Opbygning af backlinks er kernen i off-page SEO. Søgemaskiner bruger backlinks som indikationer på det linkede indholdets kvalitet, så et websted med mange backlinks med høj værdi vil normalt rangeres bedre end et ellers tilsvarende sted med færre backlinks.

Der er tre hovedtyper af links, defineret af, hvordan de er blev opnået: naturlige links, manuelt oprettede links eller selvoprettede links.

 • Naturlige links gives redaktionelt uden nogen handling fra en sideejer. For eksempel er en madblogger, der tilføjer et link til et indlæg, der peger mod deres yndlings gårde, et naturligt link.
 • Manuelt opbyggede links erhverves gennem bevidste linkbygningsaktiviteter. Dette inkluderer ting som at få kunder til at linke til dit websted eller bede influencere om at dele dit indhold.
 • Selvoprettede links oprettes ved handlinger såsom at tilføje et backlink i et online bibliotek, forum, blogkommentar eller en pressemeddelelse med optimeret ankertekst. Nogle selvoprettede link opbygnings taktikker har tendens til at være ”black hat SEO” og det rynke søgemaskiner på panden af​​, så vær forsigtig med dette.

Uanset hvordan der blev opnået links, er de, der tilbyder det største bidrag til SEO-bestræbelser, generelt dem, der videregiver mest værdi. Der er mange signaler, der positivt bidrager til den overførte værdi, såsom:

 • Det linkende websteds popularitet
 • Hvor relateret det linkende websteds emner er i forhold det sted, der er linkes til
 • Linkets “friskhed”
 • Ankerteksten, der bruges på det linkende sted
 • Pålideligheden af ​​det linkende websted
 • Antallet af andre links på den linkende side
 • Autoritet for det linkende domæne og side
 • Ikke-linkrelateret off-site SEO

Mens opnåelsen af links fra eksterne websteder er den mest almindelige praktiserede off-page SEO-strategi, kan næsten enhver aktivitet, der

a) forekommer uden for dit eget websted, og

b) hjælper med at forbedre din søgerangeringsposition kunne betragtes som “off-page SEO. ”

Disse inkluderer ting som:

 • Social media marketing
 • Gæsteblogging
 • Linket og ikke-linket brand omtaler
 • Influencer-marketing

Det er dog vigtigt at bemærke, at nettoresultatet af hver af disse aktiviteter på en eller anden måde er at oprette en henvisning til dit websted andetsteds på nettet – det være sig som et link, en omtale af dit brand eller dit websted eller på anden måde. Så konceptet med sand “ikke-link-relateret” off-page SEO er faktisk en smule misvisende!

En bemærkning om lokal off-page SEO:

Off-side SEO er afhængig af menneskelig adfærd (nemlig at personer kun refererer og deler indhold, de kan lide). Som sådan gælder det for både organisk og lokal SEO. Selv i et murer firma får produkter af høj kvalitet en masse mund-til-øre-henvisninger fra nuværende kunder – det personlige ækvivalent med off-side SEO.

Hvordan arbejder du med off-page SEO

På et højt niveau involverer forbedring af “off-side SEO” på et websted forbedring af søgemaskiner og brugeropfattelse af et websteds kvalitet. Dette sker ved at få links fra andre sider (især dem, der er hæderlige og pålidelige selv), omtaler af dit brand, delinger af dit indhold og “tillidsstemmer” fra kilder uden for dit eget websted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *