Linktyper (både de gode og de dårlige)

Som jeg nævnte i Begyndervejledning til linkopbygning, er kvalitet vigtigere end nogensinde, fordi Google er begyndt at straffe websteder, der opretter links af lav kvalitet eller spam links. Tidligere har SEO’er været i stand til at afgrænse den risikable del, når det kom til linkopbygning. Teknikker såsom artikelindlæg og biblioteksfortegnelser blev almindeligvis anbefalet af SEO virksomheder, fordi de fungerede godt og udgjorde ringe risiko, hvis de blev oprettet korrekt. Tiderne har imidlertid ændret sig med introduktionen af Penguin opdateringerne fra Google, som aggressivt rammer websteder, der forfølger disse lavkvalitets opbygningsteknikker. I dette kapitel giver jeg dig en ide om de typer links, du bør og ikke bør fokusere på at oprette.

“Naturlige” redaktionelle links

Denne type link er den hellige gral for SEO’er. I det væsentlige er dette de links, som du ikke engang behøver at bede om, fordi de redaktionelt er givet af andre webstedsindehavere. Dette er meget mere effektivt end at skulle kontakte nogen og bede dem om at linke til dig. Du skal dog give dem en god anledning til at gøre det, og du er nødt til at opfinde måder, hvor du kan gøre et stort antal bloggere opmærksomme på det samme grund.

Et eksempel på en god anledning kan være et godt indlæg/side, som du har oprettet, som du så sår med et par vigtige indflydelsesrige bloggere, og gennem denne proces vil flere bloggere naturligvis blevet opmærksomme på det. Dette er svært at gøre og kan tage tid, hvilket er en del af, hvorfor disse typer links er så værdsatte. De er også de typer links, som Google ofte fremhæver som gode eksempler, hvilket indikerer, at de vil bestå tidens prøve.

Manuel “opsøgende” linkbygning

Dette er sandsynligvis en af de mest almindelige typer af linkopbygning, som du udfører som SEO, især hvis du lige er begyndt, eller hvis din virksomhed stadig er ret lille og ukendt. Det involverer manuelt at kontakte webstedsindehavere og bloggere og bede dem om at linke til dig. Igen, skal du give dem en grund til at linke til dig og for at få succes, skal du kontakte dem, der er relevante. Hvis du kontakter folk, der ikke har nogen forbindelse til din branche, vil de sandsynligvis blive forvirrede, når du beder om et link.

Selvoprettede, ikke-redaktionelle links

Denne type link bliver der generelt rynket på panden af disse dage, da det ofte falder i samme område som black-hat, der sigter mod at narre søgemaskinerne til at tro, at noget indhold er relevant og vigtigt, når det faktisk ikke er (mere om black-hat praksis i kapitel 6). Med introduktionen af Penguin i 2012 (og de efterfølgende opdateringer til den) er Google begyndt at devaluere og endda straffe denne type link.

På grund af, at disse links ikke er tilføjet redaktionelt, overfører de mindre værdi end de andre typer links. Tidligere har de været nyttige for nogle SEO’er, der arbejder på bestemte websteder, men du skal være meget forsigtig med at implementere dem nu. Et par eksempler kan være:

 • Blogkommentarer, der ikke er modereret
 • Pressemeddelelser med optimeret ankertekst
 • Artikel kataloger
 • Gæste indlæg underskrifter
 • Annonce
 • Integrerbare widgets
 • Infografiske indlejringer
 • Brugerprofil sider
 • Gæstebøger
 • Forum underskrifter
 • Kataloger, der ikke er modereret

De typer links, du vælger at forfølge med din strategi, skal afhænge af din eksisterende linkprofil, men generelt skal du undgå links, der ikke er redaktionele. I stedet skal du fokusere på den taktik, der giver dig redaktionelle links, der tilføjer værdi til dit websted og din virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *