Hvad er Widgets i WordPress

I WordPress er widgets indholdsblokke, som du kan føje til sidens sidemenu, sidefødder og andre områder.

Har du nogensinde besøgt en blog og set et foto, en tilmeldingsformular eller en menu i sidemenuen? Disse er alle widgets.

Hver widget kan tilføje en funktion til dit websted uden at skulle skrive nogen kode. Almindelige widgets, der kan tilføjes til dit websted, er menuer, populære indlægslister, kalendere, bannerannoncer, sociale medie ikoner og mere.

Hvor kan du tilføje disse widgets på dit websted? Det afhænger af dit WordPress-tema. Mange temaer har sidemenu- og sidefod-widgetområder. Nogle giver dig også mulighed for at placere widgets i overskriften, startsiden eller andre områder på dit websted.

WordPress-widgets blev oprettet for at tilbyde en enkel og nem måde for at kontrollere design og indhold på websted uden at skulle kode.

De fleste WordPress-temaer understøtter widgets. Afhængigt af dit WordPress-tema kan widgetområder være i overskrift, sidefod, sidemenu, lige under dit blogindlægs indhold og næsten ethvert andet område.

WordPress leveres som standard med flere widgets inklusive kategorier, tagsky, navigationsmenu, kalender, søgefelt, nylige indlæg og mere.

Mange WordPress-plugins tilføjer også deres egne widgets, som du kan bruge til at tilføje plugin-funktionalitet til forskellige sektioner. For eksempel kan du tilføje en e-mail-nyhedsbrevformular til din sidemenu eller tilføje en kontaktformular til din sidefod med et plugin som WPForms.

Widgets kan være virkelig nyttige til hjælp for dine besøgende med at navigere på dit websted og tilskynde dem til at for eksempel at tilmelde sig dit nyhedsbrev eller følge dig på sociale medier.

Sådan tilføjes widgets i WordPress

Når du starter en blog, er opsætning af dine widgets et vigtigt trin.

Widgets er nemme at bruge og kan tilføjes ved at trække og slippe dem i et af dit temas widgetområder.

Du kan finde listen over tilgængelige widgets på dit eget websted ved at gå til Udseende -> Widgets i kontrolpanelet.

Her kan du se alle de tilgængelige widgets til venstre. Dit temas widgetområder vises på højre side.

Under hver af dine installerede widgets kan du se en kort beskrivelse, der hjælper med at forklare dets formål og anvendelse.

For at tilføje en widget til et widgetområde på dit websted skal du blot trække og slippe den fra listen til venstre til et område til højre.

Du kan også flytte widgets op og ned for at omarrangere dem.

Hver widget leveres med sine egne indstillinger, som du kan se efter tilføjelse af widgeten. Glem ikke at klikke på knappen Gem for at gemme dine widgetindstillinger.

Hvad er forskellen mellem en widget og et plugin?

Mange brugere spørger til forskellen mellem en widget og et WordPress-plugin.

Tænk på det som forskellen mellem apps og widgets på din smartphone.

Kort sagt, plugins er som smartphone-apps. De er udvidelser, der skal installeres og aktiveres fra admin-plugin-skærmen.

Plugins kan tilføje alle mulige funktioner til dit WordPress-websted, herunder tilføje flere widgets, du kan bruge. Men ikke alle plugins tilføjer widgets. Det afhænger helt af formålet med pluginet.

På den anden side er widgets træk-og-slip-blokke, som du kan bruge til at tilføje indhold til sidens sidemenu og andre områder. Nogle widgets leveres med din standard WordPress-installation, og du kan også tilføje flere widgets ved hjælp af bestemte plugins.

Disse widgets placeres i bestemte indholdsområder kaldet widgetområder, og så kan dine besøgende se indholdet på dit websted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *