Sådan genstartes et WordPress-sted – Nulstil WordPress (den hurtige måde)

For nyligt fik jeg spørgsmålet, ”Hvordan nulstiller jeg mit WordPress-websted?”.

Dette er ikke noget, som de fleste brugere har brug for, men at vide, hvordan man nulstiller WordPress, kan være meget nyttigt i nogle situationer.

I denne artikel viser jeg dig, hvordan du genstarter eller nulstiller dit WordPress sted på den hurtige måde.

Hvorfor genstarte et WordPress-websted?

Genstart eller nulstilling af WordPress er en proces, hvor du gendanner WordPress til standardindstillingerne. Tænk på det som en lignende proces som at gendanne din telefon til standard “fabriksindstillinger”.

Nulstillingen vil slette alle dine apps og tilpasninger, så du kan starte forfra.

Der er flere situationer, hvor du kan være interesseret i at genstarte eller nulstille et WordPress-sted:

  1. Du bruger et demosite på din egen computer. Hvis du har installeret WordPress på en localhost, skal du muligvis nulstille, efter at du har bygget et websted og flyttet det fra localhost til en live server. Hvis du er en udvikler og konstant tester temaer og plugins på din lokale installation, kan det hjælpe med at nulstille det for at starte nyt.
  2. Du har arbejdet på et nyt sted og vil starte forfra. Måske har du haft for travlt med at oprette en blog eller et websted, men du er ikke tilfreds med tilpasningerne. I stedet for at fortryde alt, kan du blot nulstille WordPress og hurtigt starte forfra med et nyt design.
  3. Du vil omarbejde en klients website. Hvis de ønsker noget meget anderledes end hvad der allerede er der, skal du muligvis nulstille WordPress på testserveren for at starte fra bunden.
  4. Du er ved at lærer om WordPress. Måske har du været ved at udvikle dine egne plugins eller temaer, eller du har eksperimenteret med et starttema. Du ønsker måske at starte igen med en frisk installation af WordPress.

Sådan genstartes og nulstilles et WordPress sted

Genstart af dit WordPress sted lyder muligvis svært, men det er det virkelig ikke.

Jeg fører dig gennem hele nulstillingsprocessen, trin for trin.

Før du begynder, er det vigtigt at oprette en fuld sikkerhedskopi af dit websted ved hjælp af et WordPress backup-plugin. Dette er vigtigt, hvis du vil gendanne dit websted fra sikkerhedskopien efter genstart af det.

Genstart dit WordPress-sted med WP Reset

Nu er du klar til at gå videre og genstarte dit WordPress sted. Jeg vil bruge den gratis version af WP Reset plugin til dette.

Først skal du installere og aktivere WP Reset plugin. Yderligere oplysninger finder du i min artikel om installation af et WordPress plugin.

Når pluginet er aktiveret, skal du gå til Værktøjer > WP reset i dit WordPress kontrolpanel og rulle ned til sektionen Site Reset på denne side.

For at nulstille dit websted skal du indtaste ordet reset i bekræftelsesfeltet, før du klikker på den røde Reset Site knap.

WP Reset vises en meddelelse, der beder dig bekræfte, at du vil nulstille webstedet. Klik på Reset WordPress for at fortsætte.

Du får vist en meddelelse Resetting in progress’ i et par sekunder. Derefter genstartes dit websted.

Derefter ser du hjemmesiden til dit WordPress kontrolpanel med en succes meddelelse øverst fra WP Reset.

Det er det. Du har genstartet dit WordPress sted.

Valgfrie WP nulstillingsfunktioner, når du genstarter dit websted

Ovenstående metode giver dig alt hvad du har brug for for at genstarte dit websted.

Der er dog nogle andre indstillinger i WP Reset, som du muligvis også vil bruge.

Tag et snapshot af dit WordPress sted, inden du genstarter

Du kan bruge WP Reset til at tage et snapshot af dit websted. Et snapshot er et gendannelsespunkt for din WordPress database. Det giver dig mulighed for at se, hvilke ændringer der er foretaget, siden snapshot blev taget. Du kan bruge det til at rulle ændringer tilbage om nødvendigt.

Vigtigt: Et snapshot er ikke en WordPress sikkerhedskopi. Du skal stadig tage sikkerhedskopier for at gendanne dit websted.

For at oprette et snapshot skal du klikke på fanen Snapshots. Rul derefter ned og klik på knappen Create Snapshot:

Du bliver bedt om at indtaste et navn eller en beskrivelse af dit snapshot. Skriv det, du vil bruge, og klik derefter på knappen Create snapshot.

Sletning af temaer og plugins ved hjælp af WP Reset

Som standard sletter WP Reset ikke tema- og plugin filer. Det deaktiverer dem simpelthen. Du kan dog også bruge den til at slette disse filer.

Først skal du gå til Værktøjer > WP Reset og klikke på fanen Tools. Når du er der, skal du blot klikke på linkene ‘Slet temaer’ eller ‘Slet plugins’ for at springe direkte til disse værktøjer.

Når du klikker på et af linkene, føres du ned på siden til det rigtige værktøj:

Du kan klikke på knappen ‘Delete all themes’ eller ‘Delete all plugins’ for at slette dem.

Vigtigt: WP Reset sikkerhedskopierer ikke dine filer på nogen måde. Sletning af dine temaer og plugins kan ikke fortrydes.

Når du har klikket på knappen, bliver du bedt om at bekræfte. Klik på Slet-knappen på popup for at fortsætte.

Derefter får du en meddelelse, der fortæller dig, hvor mange temaer eller plugins der er blevet slettet.

Hvis du sletter alle temaer, skal du installere og aktivere et tema manuelt. Dit websted fungerer ikke uden et. Hvis du går til Udseende > Temaer, vil du se en skærm som denne:

Gå videre og klik på knappen “Tilføj nyt”, og vælg eller upload et tema efter eget valg.

Gendannelse af dine data efter genstart af dit WordPress-sted

Når du har genstartet dit WordPress-sted, vil alle indlæg og sider, du havde, være væk. I stedet vil du se standardsiderne og indlægget Hej verden:

Hvis du vil gendanne dine gamle data, skal du geninstallere og aktivere det sikkerhedskopiplugin, du brugte til at oprette din sikkerhedskopi.

Du kan derefter følge dens instruktioner for at gendanne dit websted fra sikkerhedskopien.

Visning af dit gendannede indhold

Når du har gendannet dit websted fra en sikkerhedskopi, skal dit indhold være tilbage på dit websted.

Du finder alle dine indlæg under Indlæg > Alle indlæg. De har de korrekte tidsstempler, kategorier, tags og kommentarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *