Sådan fjernes “Kategori:” i titlen fra kategorisider

Som standard viser kategorisider titlen i formatet “Kategori: Kategorititel”. Visningen af “Kategori:” i titlen er overflødig og er ikke særlig pænt. For at fjerne “Kategori:” fra titlen skal du tilføje kode til dit tema. Denne artikel viser hvordan det gøres.

Problemet med kategorititlen

Her er skærmbilledet af kategorititlen i temaet i TwentySeventeen (standard WordPress tema):

Hvis du er på kategorisiden, er det bedre at kun vise kategorititlen (uden ordet “Kategori:”) eller som breadcrumbs som Hjem → Sport. Det giver en klar information til brugerne om, hvor de er. At holde alt kort og klart er altid bedre.

Sådan fjernes “Kategori:” fra kategorititel

Det er faktisk let at løse denne opgave. Du skal blot åbne filen functions.php i dit tema og tilføje følgende kode i slutningen af filen:

function prefix_category_title( $title ) {
    if ( is_category() ) {
        $title = single_cat_title( '', false );
    }
    return $title;
}
add_filter( 'get_the_archive_title', 'prefix_category_title' );

Opdater nu dine kategorisider, og du vil se, at “Kategori:” er væk.

Hvis det tema, du bruger, er et premium WordPress tema, skal du ikke redigere filen functions.php direkte. Fordi du mister alle redigeringerne, når det opdateres. I stedet for det skal du bruge et child tema til opgaven.

Når du har oprettet dit child tema tema, skal du placere koden ovenfor i filen functions.php. Det fungerer på samme måde. Og du mister aldrig ændringen, når temaet opdateres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *