Sådan opretter du din første side og indlæg i WordPress

Så snart du har opretter dit nye WordPress-websted, skal du begynde at tilføje indhold. Dette er et afgørende første skridt, uanset om du bygger en profil med en side eller en blog med flere forfattere. Men hvis du er ny på platformen, er du muligvis ikke sikker på, hvor du skal starte.

Heldigvis gør WordPress det nemt at oprette og tilpasse originalt indhold til dit websted ved hjælp af sider og indlæg. Førstnævnte er statiske sider, der er perfekte til kontaktoplysninger og profilinfo, mens sidstnævnte er daterede blogindhold, der kan organiseres og arkiveres.

I denne artikel forklarer jeg de vigtigste forskelle mellem sider og indlæg og diskuterer hvornår og hvorfor du måske vil bruge dem. Så viser jeg dig, hvordan du opretter og organiserer dit indhold. Lad os starte med nogle definitioner!

Forskellen mellem WordPress-indlæg og sider

WordPress tilbyder to hovedløsninger til tilføjelse af indhold: sider og indlæg til dit websted. Mens begge giver dig mulighed for at tilføje tekst og medier til dit websted, er der nogle vigtige forskelle i den måde, de præsenterer og organiserer indholdet på.

Sider

Lad os først snakke om sider, der er statiske sektioner på dit websted. Der er normalt link til dem fra en hovedmenu og indeholder oplysninger, der normalt ikke ændres særligt ofte. Eksempler på denne type indhold inkluderer en startside eller en destinationsside, en kontaktside og en forfatterbiografi.

Freelancere eller virksomheder kan også have sider, der viser deres tjenester og udtalelser. Alternativt kan en fotograf eller kunstner bruge en eller flere sider til at vise deres bedste værker. Hvert websted vil være anderledes, men i sidste ende er siderne ideelle til information og medier, der er beregnet til at være relativt permanente. Du vil normalt beslutte, hvad dine hovedsider vil være tidligt, før dit websted overhovedet går live.

Indlæg

På den anden side er indlæg et mere dynamisk format, der får deres navn fra deres mest almindelige brug – blogindlæg. De er dateret og kategoriseret og er normalt opført i kronologisk rækkefølge på en dedikeret arkivside. Af denne grund er indlæg det bedste format til ny og rettidig information.

Hvis du kører en blog, er dette, hvad du vil bruge til at give dine læsere en konstant strøm af indhold. Indlæg kan dog også være ideelle til nyhedshistorier, virksomhedsopdateringer og alt andet, du vil vise uden at ændre dine statiske sider. Det er en smart idé at beslutte tidligt, om du vil bruge indlæg, og hvis ja, hvor du vil have dem vist – normalt enten på dit websteds forside eller på en separat side, der er angivet i din hovedmenu.

Nu ved du, hvordan du kan se på forskellen mellem sider og indlæg, lad os diskutere, hvordan du opretter og organiserer dem. Vi starter med sider!

Sådan oprettes din første WordPress-side

For at oprette en ny side skal du navigere til Sider > Tilføj ny i dit WordPress-kontrolpanel:

Du kan indtaste din sides titel i det første felt og dens indhold i området nedenunder. Skriv blot i feltet for at tilføje tekst, eller vælg Tilføj blok for at indsætte et billede, en video eller en anden mediefil.

I højre side kan du se flere felter. Klik på Gem kladde for at gemme alle ændringer på din side uden at offentliggøre den, eller brug Forhåndsvisning for at se, hvordan din side vil se ud for besøgende, før den går live. Mens du opretter en side, kan ingen undtagen dig (eller nogen anden med adgang til backend) se den. For at gøre siden synlig for brugerne skal du vælge knappen Udgiv. Vær dog ikke bekymret: du er stadig i stand til at foretage ændringer på din side, efter at den er blevet offentliggjort.

Endelig giver feltet Udvalgt billede dig mulighed for at uploade et hovedbillede til din side. Det vises normalt øverst på siden eller i overskriften afhængigt af dit tema.

Sådan oprettes dit første WordPress-indlæg

Nu hvor vi har set på sider, er det tid til at tale om indlæg. Gå til menupunktet Indlæg i kontrolpanelet på dit websted, og vælg Tilføj nyt:

Layoutet og indstillingerne her svarer til editoren for Sider.

Du vil bemærke, at der er to nye grupper: Kategorier og Tags. Disse er vigtige for når du skal organisere dine indlæg.

Kategorisering og tagging af dine WordPress-indlæg

Hvis du planlægger at oprette mange indlæg, vil du have interesse i at gøre det let for læserne at navigere mellem dem. Heldigvis tilbyder WordPress kategorier og tags til hjælp. Kort sagt, kategorier er deskriptorer på højt niveau, som du kan bruge til at organisere dine indlæg – svarende til kapiteloverskrifter i en bog. På den anden side er tags ord eller sætninger, der er knyttet til hvert indlæg og beskriver det mere detaljeret (ligesom et indeks bag på en bog).

Brug af kategorier og tags til at organisere dine indlæg vil gøre dit websted mindre rodet og hjælper også søgemaskiner med at forstå dit indhold og indeksere det korrekt. Her er et par vigtige forslag til brug af disse værktøjer:

  • Sørg for at de navne og sætninger, du bruger er tydelige, enkle og lette at forstå.
  • Begræns antallet af kategorier, og hold dem brede og generelle.
  • Brug tags til at liste ord og sætninger, der beskriver de specifikke emner for hvert indlæg i en kategori.
  • Hold dig til en kategori pr. indlæg og omkring 3 til 5 tags.

Brug af kategorier og tags effektivt kan kræve lidt øvelse, men du bliver snart fortrolig med dem. Derudover er der masser af ekstra læsning på nettet, hvis du ønsker at organisere dine indlæg mere effektivt.

At opbygge et websted og udfylde det med indhold kan virke skræmmende, men med den rigtige platform behøver det ikke være svært. WordPress gør dit job simpelt ved at levere to formater – indlæg og sider – der kan håndtere næsten alt, hvad du vil oprette.

Det er en leg at tilføje dine første sider og indlæg til WordPress og derefter udfylde dem med tekst, billeder og andre medier. Det er også afgørende at sørge for at dit indhold er organiseret og let at gennemse ved at tildele hierarkier til dine sider og oprette menuer samt ved at kategorisere og tagge dine indlæg.

Har du spørgsmål om, hvordan du opretter sider og indlæg i WordPress? Så spørg væk i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *